ABC free divePADI Freediver Cursus – One breath is all it takes!

Bij freediving gaat het om innerlijke kracht, discipline en mentale en fysieke beheersing. Freediving is vooral gericht op jou als duiker – Jij bent het instrument.

For Scuba Diving you use equipment – For free Diving YOU are the equipment!

Freediving is de onderwaterwereld verkennen op één ademteug. Hoe grensverleggend gaaf dat is, ga je ontdekken tijdens deze cursus.

De meest bekende vorm van Freediving is zo diep mogelijk proberen te duiken. Het wereldrecord ligt momenteel op 130m (constant weigth)! De mens is tot veel in staat! Dit zijn de extreme grenzen, maar ook deze Freedivers zijn ooit eens begonnen met een duik naar 10m. Tijdens de PADI Freediver cursus ga jij ervaren dat je al snel je eigen prestaties kunt verbeteren en je daarbij meer en meer comfortabeler zult voelen. Naast diepduiken kent Freediving meerdere varianten.

 

Tijdens de PADI Freediver cursus leren we je 4 verschillende varianten:

 1. Static Apnea – je adem zo lang mogelijk inhouden met je hoofd in het water
 2. Dynamic Apnea – een afstand horizontaal zwemmen onder water
 3. Free Immersion – jezelf verticaal langs een lijn omlaag en vervolgens weer omhoog trekken
 4. Constant Weight – langs een lijn verticaal omlaag en vervolgens weer omhoog zwemmen met vinnen

 

De PADI Freediver Cursus bestaat uit: 

 • Theorie waarbij je aan de hand van de PADI Freediver Touch™ zelfstandig kennis op doet over de basisbeginselen van freediven.
 • 2 Beschutwaterlessen waarin je technieken aanleert om je adem in te houden en om zowel een static als een dynamic apnea freedive te maken.
  • Static apnea freedive van minimaal 90 seconden.
  • Dynamic apnea freedive van minimaal 25 meter.
 • 2 Open Water lessen om free immersion en constant weight freedives te oefenen, en waarbij je correcte buddyprocedures aanleert.
  • Dive4LifeVoor deze 2 lessen gaan we 1 hele dag naar Dive4Life te Duitsland. Het basin is 20m diep en zeer geschikt voor Freedivers.
  • Het doel – een constant weight freedive naar minimaal 10 en maximaal 16 meter diepte.
 • Daarnaast starten wij elke sessie met uitgebreide opwarming, Yoga en Pranayama (adem oefeningen). Dit bevordert je prestaties omdat je lichaam en geest hierdoor goed ontspannen.

De PADI Freediver Touch™ bevat tevens de theorie voor de vervolgcursussen Advanced Freediver en Master Freediver – die hoef je dus bij een vervolg niet meer aan te schaffen!

Minimum leeftijd: 15 jaar

Cursuprijs € 369

Dit is inclusief:

 • PADI Freediver Touch™
 • zwembad en Open Water duikuitrusting (wetsuit, vinnen, loodgordel, masker en snorkel)
 • brevet

Bijkomende kosten:

 • vervoerskosten naar Duitsland
 • entree kosten voor Dive4Life

Wil je deze cursus privé boeken en zo meer persoonlijke aandacht, dat kan uiteraard ook. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden, data en prijzen te bespreken.

Waarom Freediver worden?

Mensen over de hele wereld Freediven om verschillende redenen. Voor sommigen is het een manier om voedsel te bieden aan hun gemeenschappen, zoals de Japanse Ama of de Maleisische / Indonesische Badjao. Voor reizigers kan het iets nieuws en opwindends zijn om op vakantie te proberen om hen te helpen hun snorkelvaardigheden uit te breiden. Het kan ook een sport zijn die je uitdaagt, waardoor je dieper in de oceaan of verder komt in het zwembad. Maar wat sommigen misschien niet weten, is dat freediving gezondheidsvoordelen biedt aan degenen die van Freediver een levensstijl maken.

Vermindering van Stress

Een van de belangrijkste onderdelen van freediving is ontspanning. Een goede, veilige duik houdt in dat we voor, tijdens en na een duik volledig ontspannen zijn, wat ons zuurstofverbruik laag houdt, ons lichaam beschermt tegen verwondingen en onze duiken langer en aangenamer maakt. Freediving-cursussen en theorie richten zich op meditatietechnieken, ontspanningsoefeningen en het scheiden van echte stress van je training in het water. Een onderzoek uit 2013 toonde zelfs aan dat “freedivers lagere scores haalden in voor angst, stresssymptomen en negatieve affectiviteit in vergelijking met de niet-freedivers.”

Wil je alles weten over de gezondheidsvoordelen van Freediving, klik hier

 

Agenda:

Zie onze agenda voor een overzicht van alle opleidingen.

Schikt het niet en/of wil je individueel een cursus plannen. Ook dat is mogelijk. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden en kosten.

 

Onderstaand een impressie van onze Freediving cursus