PADI Go Pro Get a lifePADI Assistant Instructor

PADI Open Water Scuba Instructors en PADI Assistant Instructors zijn de meest gevraagde duikprofessionals van de wereld omdat zij een opleidingsprogramma hebben afgerond dat wereldwijd de norm is voor de training van duikprofessionals. Je behaalt het PADI Instructor-brevet door toewijding en hard werken, maar de beloning is een baan waarbij je ongelooflijk mooie onderwateravonturen met anderen kunt delen – je zet hun leven, in positieve zin, op zijn kop en verrijkt die van jou zelf.

Ben jij er klaar voor om je te voegen bij toegewijde duikprofessionals die de meest vooruitstrevende en populaire duikcursussen van de wereld geven? Volg dan de Instructor Development Course en Go PROSM(word duikprofessional).

 

De instructeursopleiding van PADI, oftewel de Instructor Development Course (IDC), bestaat uit twee onderdelen – de Assistant Instructor (AI)-cursus en het Open Water Scuba Instructor (OWSI)-programma. De meeste duikprofessionals volgen de gehele IDC waarna ze het instructeursexamen doen (Instructor Examination; IE), de laatste stap bij het behalen van het PADI Instructor-brevet.

Als je met succes de AI-cursus afrondt behaal je het PADI Assistant Instructor-brevet. Als je er als AI klaar voor bent kun je het OWSI-programma volgen. Daarna volgt het IE om je uiteindelijk PADI Instructor-brevet te behalen.

Duikprofessionals die een instructeursbrevet hebben van een andere trainingsorganisatie komen mogelijk in aanmerking om rechtstreeks in te stromen in het OWSI-programma. Hiermee wordt eerdere instructeurstraining erkend en wordt het mogelijk gemaakt om binnen redelijke tijd PADI Instructor te worden.

Deze cursus is een belangrijke stap op weg naar een succesvoll PADI Instructor. Je leert heel veel tijdens deze Assistent Instructeur cursus. Dit moet ook wel want nadat je de cursus met succes hebt afgerond moet je in staat zijn om:

  • Theorielessen te geven op verschillende niveaus
  • De vaardigheden duidelijk en volgens PADI standaards te demonstreren zodat ze voor studenten duidelijk en begrijpelijk zijn
  • De verschillende standaards van het PADI opleidingssysteem kennen
  • De Peak Performence Buoyancy Specialty te geven aan studenten
  • Les te geven in het zwembad en in het buitenwater
  • PADI Experience programma’s te organiseren en te geven
  • PADI Seal Team opleidingen verzorgen

Daarnaast heeft een Assistent Instructeur buitengewoon goede kennis van de duikindustrie, wettelijke verantwoordelijkheden en risicomanagement, de Recreational Diveplanner (RDP) en de zakelijke aspecten van het duiken.

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus heb je het PADI Divemaster brevet nodig. Wil je meer inhoudelijke informatie over een betreffende cursus, neem dan even contact met ons op. Jij bepaalt wanneer je start en hoe lang je over de opleiding wilt doen. Het programma is daarom geheel individueel.