Emergency First Response

Emergency First Response-training richt zich op het opbouwen van zelfvertrouwen bij hulpverleners. En het vergroten van hun bereidheid om hulp te verlenen wanneer zij geconfronteerd worden met een medisch noodgeval. Cursisten leren eenvoudig te volgen stappen voor spoedeisende hulp en oefenen met het toepassen van vaardigheden in een niet-stressvolle leeromgeving. Alle cursussen worden ondersteund door zelfstudiemateriaal en snelle referentiekaarten die het leerproces verbeteren en je meteen laten leren.

EFR-cursussen voldoen aan de trainingsvereisten voor reanimatie en eerste hulp voor de PADI Rescue Diver-cursus en alle brevetteringsniveaus van duikprofessionals. De meeste PADI-instructeurs zijn ook Emergency First Response-instructeur.

De volgende EFR-cursussen zijn gebaseerd op internationaal erkende medische richtlijnen voor spoedeisende zorg.

 

 

Emergency First Response

Primaire zorg (reanimatie)

Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben. Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.

Secundaire zorg (eerste hulp)

Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn, leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen. Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

Care for Children

Deze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren, te oefenen en toe te passen voor hulpverlening specifiek aan zuigelingen en kinderen. De cursus is ontwikkeld speciaal voor hen die met kinderen werken of veel met kinderen te maken hebben. De cursus wordt vaak gecombineerd met de cursussen Primaire zorg (reanimatie) en Secundaire zorg (eerste hulp).

EFR Opfriscursus

Het is raadzaam om je vaardigheden in reanimatie en eerste hulp elke 24 maanden op te frissen. De EFR-opfriscursus is voor dit doel ontwikkeld. De cursus concentreert zich op de belangrijkste vaardigheden en stelt je in staat om up-to-date te blijven zodat je er klaar voor bent om indien nodig hulp te verlenen.

Emergency First Response

Deelname vereisten

  • Bij ABC Dive hanteren we een minimumleeftijd van 13 jaar.

Prijzen

  • EFR Primary & Secondary Care: € 149
  • EFR Care for Children i.c.m. Primary & Secondary Care: € 199

Inbegrepen is een e-leraning, gebruik van oefenmaterialen, consumpties en een “Kiss-of-live” sleutelhanger.

  • EFR opfriscursus cursus: € 99 (excl lesmaterialen)

Bij EFR opfriscursus gaan we er van uit dat je het boek of e-learning al in je bezit hebt.

Tijdsduur cursus

  • e-learning of boek doornemen: 2 – 4 uur
  • EFR Primary & Secondary Care: 3 sessies van circa 3 uur per keer, verdeeld over 3 dagdelen
  • Care for Children i.c.m. Primary & Secondary Care: € 199: 4 sessies van circa 3 uur per keer, verdeeld over 4 dagdelen
  • EFR opfriscursus cursus: € 105: 2 sessies van circa 3 uur per keer, verdeeld over 2 dagdelen